fbpx

Младите „свиткаа кичма“ – Докторите алармираат дека бројките постојано растат

Високи 96 % од средношколците во Скопје се со деформитети на грбот, покажале наодите од систематските прегледи. Докторите алармираат дека фрапантните бројки постојано растат и се должат на намалената физичка активност, несоодветните големини на ученичките клупи и столчиња и тешките ранци. Советуваат дека лекот е во редовни вежби за растегнување и помалку време пред компјутер и телефон.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии

Тагови: