fbpx

Модерниот Марко Цепенков игнориран од државата

Македонското народно творештво е богато со песни и приказни за секакви случки од животот за што сведочат снимките направени од струмичанецот Иван Котев кој над 50 активно се занимава со собирање на фолклорни материјали. Голем дел од ова национално богатство може да биде фрлено во заборав бидејќи државата досега ниту еднаш не покажала интерес да ја финансира објавата на збирките коишто Котев упорно ги полнел низ годините.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Сузана Мицева Снимател и монтажер: Кире Пиличев

Тагови: