fbpx

Најважната причина за дефицитот во Пензискиот фонд е вториот столб

Професорот и економист Трајко Славески вели дека вториот пензиски столб учествува со преку 25 проценти од вкупниот дефицит што го генерира Пензискиот фонд и дека покрај тоа, е тотем за кој не се зборува.

Гледај го целиот ResPublica видео подкаст и #Прашај.

Тагови: