fbpx

Нема бонус за најдобро оценетите државни службеници

Се укинуваат одредбите од Законот за државни службеници со кои им следуваше награда од една плата за вработените кои добија највисоки оценки на тестирањето. Ќе нема ни казни ни за оние со најниски оценки. Според ресорниот министер Дамјан Манчевски од 2015-та, откога е донесен законот, никогаш не се ни исплаќал ваков бонус оти сите три години биле изборни. Со законските промени иницирани од Министерството за информатичко општество и администрација, државните службеници и натаму ќе се тестирањаат.

Тагови: