fbpx

Охриѓани го менуваат ликот на скопски Центар

Уставниот суд го „замрзна“ мораториумот во Општина Центар по иницијатива на охриѓаните Александар Илиоски и Игор Влакевски. Со тоа приватниот интерес доби предност пред јавниот интерес. Повторно се овозможува градење по планови кои се донесени незаконски и за кои е утврдено дека дополнително ќе го влошат квалитетот на живеење во Скопје. Државата може да најде излез од правните лавиринти, но прашање е дали приоритет ќе бидат инвеститорите или граѓаните?

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Мартин Пушевски Снимател: Тони Стојановски Монтажер: Ристе Душковски

Тагови: