fbpx

Преку Фејсбук собира цигли и цемент за да им прави куќи на оние на кои им требаат

Александар Георгиевски е 35 годишно момче од Штип кое досега направи нов дом на десетина семејства. Самоиницијативно преку Фејсбук бара цигли, цемент и песок. За работна рака кај него се пријавуваат граѓаните кои сакаат да се приклучат кон неговиот хуманитарен поход. Екипата на „Само прашај“ беше во светиниколска Ерџелија кадешто се гради семејната куќа на Виолета.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка Катерина Топалова Снимател: Горан Христовски Монтажер: Борче Крстевски

Тагови: