fbpx

Претприемачот Аризанов: Рушиме табуа за отворените врски и сексуалноста во Индија

Блаже Аризанов, претприемач од Струмица кoj во 2011 година замина во Индија и по четири години со стартапот „StayUncle“ предизвика мини револуција во древната земја. Со негови зборови, „’StayUncle’ е компанија која се занимава со хотелски простор за невенчани млади парови. Зошто баш тоа? Бидејќи во Индија во 21 век секојднавно милиони двојки страдаат од морални предрасуди“.

Аудио подкастот е изработен од Радио МОФ.

Тагови: