fbpx

Претприемачот Чатертон: Создадете простор за ко-работење без да ја продатете душата на банка

„Повеќето простори за ко-работење во светот се започнати со минимум ресурси. Затоа, не очекувам Скопје и Охрид веднаш да отворат гигантски вакви простори кои ќе бидат финансиски одржливи. Најдоброто за овие модели е што ќе можете да ги создавате по своја волја, без да мора да ја продадете душата на инвеститор или банкар“, вели американски претприемач Рајан Чатертон, кој работи во Македонија да го подобри претприемачкиот стартап еко-систем.

Аудио подкастот го изработи Радио МОФ.

Тагови: