fbpx

Преживуваат од нашиот отпад

Таму каде што државата гледа проблем, неформалните собирачи гледаат егзистенција. Не е мал бројот на граѓани кои од ѓубрето вадат леб. Законот ги демне креаторите на ѓубришта, а институциите се надеваат дека изградбата на санитарни депонии ќе го реши проблемот. Но, планот за контрола на ѓубрето лошо им мириса на антикорупционерите.

Новинар: Катерина Топалова Снимател: Слаѓан Милошвески Монтажа: Ирена Белул

Оваа содржина ја изработи МРТВ1 во соработка со онлајн платформата www.samoprasaj.mk на Институтот за комуникациски студии, како дел од проектот Поврзи ги точките: подобрени политики преку граѓанско учество што го финансира Британската амбасада во Скопје.

Тагови: