fbpx

Регионалните депонии – ризик за здравјето

Илјада депонии. Педесетина општински, но без дозволи за работа.

Само една е легална и работи според стандарди. Македонија во ѓубре. Закони за заштита на животната средина има, реализација нема. Причина? Чини пари. Во државниот Буџет за оваа намена средства нема. Товарот ќе треба да го понесат граѓаните преку повисоките сметки за ѓубрарина. Но, политичар кој би донел ваква одлука, нема!

Видеото со превод на албански јазик е достапно ТУКА. Видеото е преземено од Македонскиот институт за медиуми

Тагови: