fbpx

Сиромашни за топол дом

Се зголемува бројот на домаќинства кои трошат голем дел од домашниот буџет за да си го затоплат домот. Пензионери, семејства со мали деца, домаќинства со еден вработен се дел од граѓаните кои се енергетски сиромашни. Додека во Македонија енергетската сиромаштија не е ниту дефинирана, во Европската Унија таа се решава со употреба на обновливи извори на енергија.

Прилогот е изработен во соработка со граѓанската организација Аналитика. Погледни го видеото и #Прашај.

Тагови: