fbpx

Скапуваат во исчекување да им се врати детскиот џагор

Оставени да се распаѓаат се осум детски одморалишта на прекрасни локации во Македонија каде што некогаш редовни посетители биле децата од повеќе градови. Владата нема конкретна идеја или план како да го врати животот во овие објекти. Додека се вбројат меѓу приоритетите, тие стануваат руини.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Соња Петрушевска Снимател: Иван Поповиќ Монтажа: Костадин Анастасов

Тагови: