fbpx

Стигмата – најголемата болка за текстилните работнички

Штип стана ново жариште на корона вирусот, а најизложени на заразата се вработените во конфекциите кои за да преживеат, мора секојдневно да ги извршуваат работните задачи. Заедничката екипа на Само прашај и на Македонската телевизија влезе во погоните за да види дали се почитуваат мерките за заштита и со какви проблеми се соочуваат работниците и работодавачите. Првите велат дека сѐ е подносливо освен навредите во јавноста, а вторите дека прават сѐ што можат за да нема отпуштања.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Здравко Петрушевски Монтажер: Костадин Анастасов

Тагови: