fbpx

Валандовчани очекуваат поголема добивка од земјоделство отколку од рудник

Валандовската котлина била најплодна котлина во бивша Југославија, а племенитите јужни овошки на Валандово му даваат посебен белег. Валандовчани сметаат дека добивката од рудникот Казандол ќе биде многу помала од тоа што тие го очекуваат од овоштарството, ратарството, градинарството и полјоделството.

Гледајте го целиот ResPublica видео подкаст.

Тагови: