fbpx

Внимателно со децата за војната во Украина

Стравот, несигурноста и вознемиреноста од војната во Украина која дојде веднаш по стресните години донесени од пандемијата и која се пренесува преку медиумите и социјалните мрежи, несомнено ги загрижува децата. Експертите проценуваат дека сега кога информациите на интернет се надвор од контрола, а децата се онлајн по цел ден, војната не треба да биде табу тема.

Оваа содржина ја изработи МТВ 2 во соработка со онлајн платформата www.samoprasaj.mk на Институтот за комуникациски студии, како дел од проектот „Поврзи ги точките: подобрени политики преку граѓанско учество“ што го финансира Британската амбасада во Скопје.

Новинарка: Саније Дураку Снимател: Фисник Муртези

Тагови: