fbpx

Враќање нерегуларни мигранти

Дали е спречено криумчарењето на мигранти преку македонските граници? Дали со нерегуларните мигранти се постапува хумано? Кои се можните последици по државата за прекршување на меѓународни акти? Разговаравме со правникот Зоран Дранговски по повод неговиот текст објавен во стручното списание „Правен дијалог“ кое го издава Институтот за човекови права (ИЧП). Погледни го видеото и #Прашај.

 

Тагови: