fbpx

Заглавени помеѓу бетонски столбови и жици

Нема решение за стотината бегалци и мигранти, главно од Сирија и Ирак, кои веќе осум месеци се заглавени во транзитниот центар „Винојуг“. Оние кои го напуштиле центарот, заминале во непознат правец и за нив нема никакви информации. Официјалните претставници потврдуваат дека на државната граница секоја вечер има нелегални преминувања.

Видеото е изработено од Институтот за комуникациски студии во соработка со Здружението на млади правници. Погледни го видеото и #Прашај.

 

Тагови: