fbpx

Законските аномалии ѝ пресудија на двојазичноста во судството

Две години откако стапи на сила Законот за употреба на јазиците сè уште не се создадени услови за ефикасна примена во судската пракса. Брзоплетоста при носењето на легислативата за да се задоволат политички апетити без да се обезбеди техничка и материјална поддршка за судовите создаде опасност од злоупотреба на законот за одолговлекување на судските процеси.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Иван Поповиќ Монтажер: Ристо Душковски

Тагови: