fbpx

Живеат во Македонија, учат во Косово

Децата од селото Барди, Блаце се принудени секојдневно да патуваат до Косово каде што учат основно образование. Попусти се ветувањата на локалната и извршната власт дека во Блаце ќе се изгради училиште. Од Општина Чучер Сандево велат дека ја комплетирале потребната документација, но процедурите биле заглавени во МОН.

 

Видео прилогот го изработи Алсат М ТВ во соработка со Само прашај.

Новинарка: Мелихате Рустеми Снимател: Кире Кипријановски Монтажа: Хилми Муча

Тагови: