fbpx

Како да си купиш струја?

Како да си купиш струја?

Од 1 март догодина граѓаните ќе можат да си купуваат струја од лиценцирани фирми снабдувачи. Следува период на разни понуди и промоции. Но, што ако домаќинствата не случат договор? Ќе останат без струја? Дали и како се заштитени со Законот за енергетика и со надлежното регулаторно тело?

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.
Новинар: Горан Теменугов

Како да си купиш струја?
Watch the video

Од 1 март догодина граѓаните ќе можат да си купуваат струја од лиценцирани фирми снабдувачи. Следува период на разни понуди и промоции. Но, што ако домаќинствата не случат договор? Ќе останат без струја? Дали и како се заштитени со Законот за енергетика и со надлежното регулаторно тело?

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.
Новинар: Горан Теменугов