fbpx

Со месеци нема стерилизација на уличните кучиња во Скопје

Со месеци нема стерилизација на уличните кучиња во Скопје

Стационарот „Вардариште“ стана јавно претпријатие „Лајка“ кон крајот на февуари. До денеска, објектот сѐ уште се реконструира, а во целосен застој е процесот на заловување и стерилизирација на уличните кучиња. Од Град Скопје признаваат дека има застој. Активистите алармираат дека бројот на бездомни кучиња енормно е зголемен и бараат привремени, бесплатни стерелизации во ветеринарни станици низ градот. Напливот на улични кучиња без соодветен третман создава нетрпеливост и кај животните и кај луѓето.

Видеото го изработи Инситутот за комуникациски студии.

Новинарка: Славица Филиповска
Снимател: Емин Сејрами
Монтажа: Костадин Анастасов

Со месеци нема стерилизација на уличните кучиња во Скопје
Watch the video

Стационарот „Вардариште“ стана јавно претпријатие „Лајка“ кон крајот на февуари. До денеска, објектот сѐ уште се реконструира, а во целосен застој е процесот на заловување и стерилизирација на уличните кучиња. Од Град Скопје признаваат дека има застој. Активистите алармираат дека бројот на бездомни кучиња енормно е зголемен и бараат привремени, бесплатни стерелизации во ветеринарни станици низ градот. Напливот на улични кучиња без соодветен третман создава нетрпеливост и кај животните и кај луѓето.

Видеото го изработи Инситутот за комуникациски студии.

Новинарка: Славица Филиповска
Снимател: Емин Сејрами
Монтажа: Костадин Анастасов