fbpx

Фејми Даут за „Само прашај“ од Вухан

Фејми Даут за „Само прашај“ од Вухан

Од Холивуд во карантински град. Директорот на фотографија на „Медена земја“, Фејми Даут е во Вухан, Кина, жариштето на пандемијата. Снима документарец во американско-кинеска продукција. Со филмската екипата се единствените странци во деветмилионскиот град кој е затворен од 28 јануари. И покрај целодневните снимања, со елан ни пренесува како изгледа градот на духови и што значи изолација на кинески начин: задолжителни маски и ракавици, танцувања на отворено за да се крепи духот и чување на сопственото и здравјето на другите.

Феко, чувај се и едвај чекаме да го гледаме филмот.

Содржината ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Ана Зафирова
Монтажа: Ристо Душковски

Фејми Даут за „Само прашај“ од Вухан
Watch the video

Фејми Даут за „Само прашај“ од Вухан

kopce1

Од Холивуд во карантински град. Директорот на фотографија на „Медена земја“, Фејми Даут е во Вухан, Кина, жариштето на пандемијата. Снима документарец во американско-кинеска продукција. Со филмската екипата се единствените странци во деветмилионскиот град кој е затворен од 28 јануари. И покрај целодневните снимања, со елан ни пренесува како изгледа градот на духови и што значи изолација на кинески начин: задолжителни маски и ракавици, танцувања на отворено за да се крепи духот и чување на сопственото и здравјето на другите.

Феко, чувај се и едвај чекаме да го гледаме филмот.

Содржината ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Ана Зафирова
Монтажа: Ристо Душковски