fbpx

Дали малцински акционер има право на обештетување по акција од продажба која ја врши мнозинскиот акционер?

Малцинскиот акционер 16 години нема добиено ни денар зошто мнозинскиот акционер работи со загуба. Целиот имот го распродаваат, а нема информации каде се вложуваат парите од продажбата. Дали може да бара малцинскиот акционер обештетување по акција од продажбите преку судовите?

Одговара Весна Гарванлиева Андонова од Центарот за економски анализи (ЦЕА)