fbpx

Дали може работодавачот да одбие да ми даде одмор?

Имам неискористени слободни денови, кои сакам да ги искористам. Дали доколку ми е потребен ден од одмор, а не ми одобри фирмата во која работам има некој закон со кој ќе можам да се заштитам и да го добијам побараниот ден од одмор. Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за труд