fbpx

Тагови

Таг: работен однос

dali moze lekarskata komora da izdade licenca za rabota na specijalist za koj nema dejnost vo javnata zdravstvena ustanova kade sto rabot featured
Дали може Лекарската комора да издаде лиценца за работа на специјалист за кој нема дејност во јавната здравствена установа каде што работи?

Ние не можеме да ги условуваме докторите коишто се по општа медицина околу тоа каква специјализација ќе...

dali vraboten vo javna zdravstvena ustanova moze da raboti istovremeno i vo privatna zdravstvena ustanova featured
Дали вработен во јавна здравствена установа може да работи истовремено и во приватна здравствена установа?

Секое лице коешто е вработено независно дали е доктор, медицинска сестра или техничар има право да работи во...

dali lice koe e vraboteno so polno rabotno vreme smee dopolnitelno da raboti na drugo mesto featured
Дали лице кое е вработено со полно работно време смее дополнително да работи на друго место?

Во Законот за работните односи е уредено дополнителното работење на...

dali zaboleniot so profesionalno zaboluvanje ima pravo na paricna otsteta featured
Дали заболениот со професионално заболување има право на парична отштета?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права.  Професионалното заболување се...

imav smrten slucaj vo semejstvoto dali mi sleduvaat slobodni denovi nadvor od godisniot odmor vo vakov slucaj intro
Имав смртен случај во семејството. Дали ми следуваат слободни денови надвор од годишниот одмор во ваков случај?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

dali moze da bidam osiguren i vo makedonija i vo druga drzava intro
Дали може да бидам осигурен и во Македонија и во друга држава?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

kolku casa e dozvoleno da se raboti honorarno intro
Колку часа е дозволено да се работи хонорарно?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

dali na rabotnicka sto e na patoloska bremenost i sleduva polna plata feat
Дали на работничка што е на патолошка бременост и следува плата во цел износ?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување....

dali mozhe da mi bide daden otkaz dodeka sum na boleduvanje
Дали смеат да ме отпуштат додека сум на боледување?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...