fbpx

Дали внуците може да ја наследат пензијата од бабата или дедото?

Дали едно од моите деца би можело да ја наследи пензијата на дедото, односно да ја наследи пензијата на мојот татко после неговата смрт? Јас сум самохрана мајка со три деца.

Одговара Виолета Јовевска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Република Северна Македонија