fbpx

Каде да се обратам кога општината не презема ништо по пријава во општинскиот градежен инспекторат за дивоградба?

Каде да се обратам кога надлежните во општината не преземаат ништо по пријава во општинскиот градежен инспекторат за дивоградба која навлегува во приватен имот непрописно и без дозвола од сопствениците?

Одговара Славица Анастасовска oд Хелсиншкиот комитет за човекови права