fbpx

Дали е легално снимање (аудио и видео) на овластено службено лице додека ја врши својата работа? На пример, доколку бидам сопрен од сообраќајна полиција дали имам право да ги снимам?

Одговара Магдалена Лембовска од граѓанската организација Аналитика