fbpx

Тагови

Таг: полиција

dali policiski sluzbenik vo uniforma smee da sedi vo ugostitelski objekt intro
Дали полициски службеник во униформа смее да седи во угостителски објект?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи (МВР)....

dali policiskiot sluzbenik ima pravo vo tekot na rabotnoto vreme da sedi vo kafe barovi vo uniforma intro
Дали полицискиот службеник има право во текот на работното време да седи во кафе барови во униформа?

Одговара Милан Петковски од Македонското здружение за заштита при работа....

se sto treba da znaete za prijavuvanjeto rodovo bazirano nasilstvo vo policija intro
Сè што треба да знаете за пријавувањето родово-базирано насилство во полиција

Каква е постапката за пријавување родово-базирано насилство во полиција? Што се случува откако ќе се пријави...

prijaviv vo policija psihicko maltretiranje na deca od strana na sosed no bez uspeh dali moze da se reagira i na povisoko nivo vo mvr intro
Пријавив во полиција психичко малтретирање на деца од страна на сосед, но без успех. Дали може да се реагира и на повисоко ниво во МВР?

 Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

dali moze da se snimaat policajci na javen prostor dodeka se na dolznost na javni nastani intro
Дали може да се снимаат полицајци на јавен простор додека се на должност на јавни настани?

 Како новинари често се наоѓаме во конфликтни ситуации со полициските...

images prasaj Dali moze policiski sluzbenik da bide na lista na sovetnici intro
Дали може полициски службеник да биде на листа на советници?

Одговара Љупка Гугучевска од Државната изборна...

images prasaj Dali e dozvoleno da se pomine polna lenta za da se izbegne dupka koga se rekonstruira pat intro
Дали кога се врши реконструкција на пат за да се избегне дупка може да се помине полна линија и дали може за истото да ве санкционира полиција?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali vo policija moze da mi ja odzemat vozackata za dva pati podolg period od toa sto dosudi sudot intro
Дали во полиција може да ми ја одземат возачката за два пати подолг период од тоа што досуди судот?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images intro D1k
Дали сообраќајната полиција има право да застане возило, да го задржи и легитимира возачот со изговор „рутинска контрола”, а возачот не направил никаков прекршок?

Одговара Тони Ангеловски, Портпарол на...