fbpx

Што да правам кога Катастарот не спроведува оставинска постапка поради грешка во името на мајката?

Што да правам кога Катастарот не ми спроведува оставинска постапка поради грешка во името на мајката во изводот за родени и притоа ме препраќаат во Матичното, од каде, пак, велат дека нема основ да ја исправат грешката?

Одговара Славица Анастасовска oд Хелсиншкиот комитет за човекови права