Тагови

Таг: катастар

Една третина од новите станови се непродадени, но важно се гради

И светот да запре, мешалката за бетон никогаш нема да престане да врти. Гледано низ призмата на инвеститорите...

Со последното авионско снимање, куќата и дворното место беа запишани на мое име, но не беа запишани во катастарот. Дали имам право на сопственост?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

Како може да добијам информации за продадена парцела без потпис од сите сопственици?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

Дали за куќа која не е легализирана треба да се поднесе оставинска постапка?

Одговара Бојана Божиновска Силјановска од Македонското здружение на млади...

Дали катастар може да ги дава моите лични податоци на други субјекти?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

Зошто иако поднесов за легализација во периодот кога легализацијата беше едно евро за квадрат добив решение во кое треба да платам целосна цена?

Поднесов барање за легализација во периодот кога легализацијата беше едно евро за квадрат...

Што да правам кога Катастарот не спроведува оставинска постапка поради грешка во името на мајката?

Што да правам кога Катастарот не ми спроведува оставинска постапка поради грешка во името...

Дали Катастарот ми го негира правото на сопственост кое ми го признава државата?

Катастарот не ми издава имотен лист за станбен простор во моја сопственост, поради немање...