fbpx

Тагови

Таг: имот

sosed dupka za kujnski odzak vo mojot dvor
Дали соседот чијшто објект се граничи со мојата парцела има право да отвори дупка за кујнски оџак насочен кон мојот двор?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници....

images prasaj Kako se raspredeluva imotot po smrtta na bracniot partner intro
Како се распределува имотот по смртта на брачниот партнер?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Kako se pravi fizicka delba na imot so rodnini vo stranstvo koi ne planiraat da dojdat intro
Како се прави физичка делба на имот со роднини во странство кои не планираат да дојдат?

Одговара Бојана Божиновска Силјановска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Sto moze da se prezeme ako predmetot za privatizacija na zemjiste i po 10 godini ne e zavrzen intro
Барањето е поднесено уште во 2011 година, а постапката уште не е завршена. Кои правни лекови ми стојат на располагање доколку предметот за приватизација на земјите и по 10 години не е завршен?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali segasnata zena po smrtta na mazot moze da go nasledni i imotot od prethodnata sopruga intro
Татко ми се прежени по смртта на мајка ми и по неговата смрт судот ни додели по една третина од имотот на мене, мојата сестра и маќеата. Дали и маќеата може да биде наследник од имотот на мајка ми?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Na koj nacin se vrsi fizicka delba na imot i koi dokumenti se potrebni intro
На кој начин се врши физичка делба на имот и кои документи се потребни?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali drustvo za geodetski raboti snosi odgovornost dokolku izgotveniot elaborat se pokaze deka ne e tocen
Дали друштво за геодетски работи сноси одговорност доколку изготвениот елаборат се покаже дека не е точен?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Vo koj slucaj se koristi postapkata na predbelezenje
Во кој случај се користи постапката на предбележење?

Одговара Теодора Ќосева Костадиновска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali investitorite za neprodadenite stanovi plakaat danok na imot
Дали инвеститорите за непродадените станови плаќаат данок на имот?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...