fbpx

Тагови

Таг: институции

Нетранспарентноста ја урива довербата и создава сомнеж на граѓаните во институциите
Нетранспарентноста ја урива довербата и создава сомнеж на граѓаните во институциите

Ниска доверба во институциите, критикувани за нетранспарентно и неетичко работење, со огромна доза на...

dali mozam da se prijavam istovremeno na dva razlicni oglasi vo dve drzavni institucii featured
Дали можам да се пријавам истовремено на два различни огласи во две државни институции?

Согласно член 30 од Законот за административни службеници, постапката за вработување е транспарентна, фер и...

images prasaj kolku potpisi se potrebni za da se podnese peticija do grad skopje
Колку потписи се потребни за да може да се поднесе петиција и претставка до Град Скопје или друга засегната институција?

Јас покренав петиција за потписи за имплементација и подобрување на законите за домашни и...

images prasaj Koja institucija e nadlezna za odrzuvanje na mernite stanici i dali se raboti na obezbeduvanje novi
Која институција е надлежна за одржување на мерните станици и дали се работи на обезбедување нови?

Одговара Ваљон Салиху од Град...

images prasaj Koja institucija e nadlezna za odrzuvanje na mernite stanici
Која институција е надлежна за одржување на мерните станици и дали се работи на обезбедување нови?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...

images prasaj Koja institucija ja regulira rabotata na BEG i kade mozam da podnesam zalba
Која институција ја регулира работата на БЕГ и каде можам да поднесам жалба?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

images prasaj Dali mobing od direkten pretpostaven treba prethodno da se prijavi vo nekoja institucija ili direktno da se odi so tuzba
Дали мобинг од директен претпоставен треба претходно да се пријави во некоја институција или директно да се оди со тужба?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Дали се исплаќаат дневници за службено патување во Македонија за вработени во државните институции?

Дали се исплаќаат дневници за службено патување во Македонија за вработени во државните...

Колку институциите се моќни да ги оттргнат жртвите кои се соочиле со насилство од своите брачни партнери?

...