fbpx

Тагови

Таг: исплата

boleduvanje spored pravilnik featured
Како се определува висината на надоместокот за боледување според правилникот?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

boleduvanje featured
Како се пресметува надоместокот за боледувањето во траење од 7 и 15 дена?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

dali javno opstinsko pretprijatie moze da go smeni nacinot na presmetuvanje na plata intro
Дали јавно општинско претпријатие може да го смени начинот на пресметување на плата?

Одговара Зоран Василевски од Хелсиншкиот комитет за човекови...

dali dolg za struja moze da se prefrli od firma na fizicko lice intro
Дали долг за струја може да се префрли од фирма на физичко лице?

...

dali vo slucaj na smrt privatna firma isplaka dopolnitelna prihod intro
Дали во случај на смрт приватна фирма исплаќа дополнителна приход?

 Одговара Весна...

sto treba da napravam dokolku ne mi stignuvaat parite od skenirani smetki na moj ddv intro
Што треба да направам доколку не ми стигнуваат парите од скенирани сметки на „Мој ДДВ“?

 Регистриран сум на...

dali moze da se plaka alimentacija na raka intro
Дали може да се плаќа алиментација на рака?

 Одговара Наташа Станојевиќ од Министерството за труд и социјална...

vo koj rok treba da se isplati boleduvanje shto traelo eden mesec feat 1
Во кој рок треба да се исплати боледување што траело еден месец?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj ako ne moze da se zatvori firma poradi nemanje finansiski sredstva za isplata na doveritelite dali moze direktorot da dade otkaz i da se prijavi vo agencijata za vrabotuvanje intro
Ако не може да се затвори фирма поради немање финансиски средства за исплата на доверителите дали може директорот да даде отказ и да се пријави во Агенцијата за вработување?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...