fbpx

Тагови

Таг: извршители

kolku moze zakonski da iznesuva najvisokata kamatna stapka za potrosuvacka kredit featured
Колку може законски да изнесува највисоката каматна стапка за потрошувачка кредит?

Одговараат од Народна банка на Република Северна...

pri proverka na sostojba mi kazaa deka kreditot mi e otpisan no izvrsitelot ne go priznava kade da se obratam vo ovoj slucaj featured
При проверка на состојба ми кажаа дека кредитот ми е отпишан, но извршителот не го признава. Каде да се обратам во овој случај?

Одговараат од Народна банка на Република Северна...

images prasaj Kade da proveram kolku sum dolzen na izvrsiteli intro
Кадe да проверам колку сум должен на извршители?

Одговара Душица Нофитоска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Kade da proveram kolku sum dolzen sprema izvrsiteli intro
Каде да проверам колку сум должен спрема извршители?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali postoi zastarenost na delo koe e vo izvrsuvanje Dali dolgot go nasleduvaat decata intro
Дали постои застареност на дело кое е во извршување? Дали долгот го наследуваат децата?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali i isplatata na dolgovi preku izvrsitel e vo miruvanje kako plakanjata na kreditite intro
Дали и исплатата на долгови преку извршител е во мирување како плаќањата на кредитите?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Moze li od Makedonska banka po 10 godini da se dobie baranje za izvrsuvanje bez prethodno izvestuvanje intro
Може ли од Македонска банка по 10 години да се добие барање за извршување без претходно известување?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali poradi neisplaten potrosuvacki kredit moze da go izgubam stanot intro
Дали поради неисплатен потрошувачки кредит може да го изгубам станот?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali po smrtta na roditelite decata go nasleduvaat dolgot kon izvrsitelite intro
Дали по смртта на родителите децата го наследуваат долгот кон извршителите?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...