Тагови

Таг: лекување

Нема институција што ќе спречи бубачките да се користат како лек

Огласот преку кој на социјалните мрежи се продаваат бубачки за лекување на разни болести е сѐ уште активен....

За здравје и живи бубачки би јаделе

Во Фејсбук група, со скриен идентитет, некој прашува за повеќе информации за лек со бубачки. Дискусијата се...

Каква е постапката за рефундација на лекот Клексан (Clexane)?

Одговараат од Фондот за здравствено...

Дали постои законска пречка да добијам приоритетен упат доколку докторот нема термин?

Одговара Милица Бубало од Брзата...

Кога ќе почне да функционира универзалната линија за помош?

Одговара Милица Бубало од Брзата...

Со колку возила располага Брза помош?

Одговара Милица Бубало од Брзата...

Зошто Брза помош не доаѓа за лица над 60 години?

Одговара Милица Бубало од Брзата...

Дали невработениот сопружник осигурен преку лице со минимална пензија е ослободен од партиципација за болничко лекување?

Одговара Мартин Сопронов од Институтот за човекови...