fbpx

Тагови

Таг: лични податоци

internet i sms jadici lovat finansiski podatoci od graganite featured
Интернет и СМС јадици ловат финансиски податоци од граѓаните

Колкумина од вас добиле порака на мобилен или по електронска пошта во која се бара да ги испратите Вашите...

kolku data centri ima vo drzavata i kolku se podlozni na sajber napadi featured
Колку дата центри има во државата и колку се подложни на сајбер напади?

Ние како држава имаме повеќе дата-центри во неколку институции, како на пример во Фондот за здравствено...

kolku se zastiteni podatoci koi gi ostavame na veb stranicite na drzavnite institucii featured
Колку се заштитени податоци кои ги оставаме на веб-страниците на државните институции?

Министерството за информатичко општество и администрација е контролор кој воспоставува и води збирки на...

kade da se obratam ako nekoj gi zloupotrebi moite podatoci i na moe ime zeme brz kredit featured
Каде да се обратам ако некој ги злоупотреби моите податоци и на мое име земе брз кредит?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните податоци.  Заштитни мерки кои граѓаните...

sto znacat i kako vlijaat kolacinjata sto sekoja veb stranica bara da se prifatat intro
Што значат и како влијаат „колачињата“ што секоја веб-страница бара да се прифатат?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични...

dali portal moze da koristi moja fotografija bez moja dozvola intro
Дали портал може да користи моја фотографија без моја дозвола?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични...

vo koi situacii mozam da odbijam da gi dadam moite licni podatoci intro
Во кои ситуации можам да одбијам да ги дадам моите лични податоци?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични...

images prasaj Dali katastar moze da gi dava moite licni podatoci na drugi subjekti intro
Дали катастар може да ги дава моите лични податоци на други субјекти?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images doznaj Potrosuvacki prava Dali e bezbedno da se ostavaat licnite podatoci na firmite koi prodavaat onlajn intro
Потрошувачки права: Дали е безбедно да се оставаат личните податоци на фирмите кои продаваат онлајн?

Велат сиромавиот секогаш дупло плаќа, ама тој што купува од сомнителни веб-страници тродупло! Токму затоа...