fbpx

Тагови

Таг: неисправен производ

images prasaj Kupiv frizider i vednas se rasipa Tri pati go popravaa i povtorno ima problem a ne mi davaat nov Sto da pravam intro
Купив фрижидер и веднаш се расипа. Три пати го поправаа и повторно има проблем, а не ми даваат нов. Што да правам?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Za kolku vreme otkako ke se prijavi rasipan aparat serviserot e dolzen da go popravi intro
За колку време откако ќе се пријави расипан апарат сервисерот е должен да го поправи?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Dali ako nov aparat se rasipe treba da se odnese na servis ili nov da mi dadat intro
Дали ако нов апарат се расипе треба да се однесе на сервис или нов да ми дадат?

Купив на попуст електричен апарат ама ми се расипа. Чекам веќе две недели да се однесе на сервис. Дали треба...

images prasaj Dali od prodavnicata treba da mi dadat nov televizor dokolku ne mozat da go popravat intro
Купив телевизор кој се расипа за еден месец и цели три месеци е по сервиси. Дали треба да ми дадат нов доколку не можат да го поправат?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Dali rasipaniot telefon treba od prodavnicata da mi go zamenat so nov ili prvo da go servisiraat intro
Купив мобилен телефон и по два дена се расипа. Од продавницата инсистираат да го поправат, јас сакам да ми го заменат со нов. Дали имам право на нов телефон?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Kolku vreme prodavnicata ima pravo da go zadrzi proizvodot bez da go zameni
Колку време продавницата има право да го задржи производот без да го замени?

Од продавницата ми ветија дека расипаниот производ ќе ми го заменат со нов, но 15 дена немам...

images prasaj Kako da prijavam proizvod koj ne e bezbeden za upotreba
Каде да пријавам производ кој не e безбеден за употреба?

Одговара Маријана Лончар-Велкова од Организацијата на потрошувачите на...

images prasaj Kade da se obratam za rasipan aparat pod garancija koga firmata od kade sto go kupiv e vo stecaj
Каде да се обратам за расипан апарат под гаранција кога фирмата од каде што го купив е во стечај?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

images prasaj Kade mozam da prijavam kupen rasipan aparat koj od prodazniot salon odbivaat da go servisiraat ili zamenat so nov
Kаде можам да пријавам купен расипан апарат кој од продажниот салон одбиваат да го сервисираат или заменат со нов?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...