fbpx

Тагови

Таг: отпад

prva pobeda na zitelite se cisti divata deponija kaj tehnometal featured
Прва победа на жителите: Се чисти дивата депонија кај „Технометал“

По повеќе од една година од почетокот на распадот на огромната зграда на некогашниот гигант „Технометал –...

nadezta za zgradata na tehnometal vardar prva umre featured
Надежта за зградата на „Технометал Вардар“ прва умре

Објектот на поранешниот гигант Технометал во Скопје кој со години е само нем сведок на големината на...

sekoja godina na drisla gnie struja za 20000 domakinstva featured
Секоја година на Дрисла „гние“ струја за 20.000 домаќинства

Високите сметки за електрична енергија удираат по македонските фирми. Домашните компании полека ја губат...

pasivnosta na instituciite od tehnometal vardar sozdade deponija srede skopje featured
Пасивноста на институциите од „Технометал Вардар“ создаде депонија среде Скопје

Пожарот што неодамна беше подметнат во зградата на поранешен „Технометал Вардар“ во центарот на Скопје за...

images prasaj Kade se prijavam sosedi koi vo skalisniot prostor od zgradata so meseci cuvaat gabariten mebel sto ne go koristat intro
Каде се пријавам соседи кои во скалишниот простор од зградата со месеци чуваат габаритен мебел што не го користат?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali postoi zakon so koj se regulira ostavanjeto na stari otpad vozila na parkinzi intro
Дали постои закон со кој се регулира оставањето на стари отпад возила на паркинзи?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Kolku cesto se cistat i praznat kontejnerite za recikliranje
Колку често се чистат и празнат контејнерите за рециклирање?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...

images prasaj Koja institucija e zadolzena za postavuvanje i praznenje na kontejnerite za recikliranje
Која институција е задолжена за поставување и празнење на контејнерите за рециклирање?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...

images prasaj Koga planira Gradot da go sredi kejot 13 Noemvri
Кога планира Градот да гo среди кејот 13 Ноември?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...