fbpx

Тагови

Таг: празници

images prasaj Dali licata so namalena rabotna sposobnost e dozvoleno da rabotat za vikendi i praznici
Дали лицата со намалена работна способност е дозволено да работат за викенди и празници?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Koj odreduva kolku se plaka rabota na praznik i rabota za vreme na vikend
Кој одредува колку се плаќа работа на празник и работа за време на викенд?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images 1d1d
Дали во тринаесетта плата се пресметуваат часовите работени на викенди и празници?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...

images intro Kade da se obratime za agencijata preku koja rabotime da ni isplati treta smena i praznici
Каде да се обратиме за агенцијата преку која работиме да ни исплати трета смена и празници?

Преку „Мотив плус агенција“ работиме 15 месеци.  Трета смена и празници не ни се плаќаат....

images intro Dali na rabotnikot vo firma kade za praznici se raboti za toj den mu sleduva eden sloboden den
Дали на работникот во фирма каде за празници се работи за тој ден му следува еден слободен ден?

Ме интересира во фирма каде за празници се работи и нормално се плаќа работникот за тој ден (празник), а не...

Дали смее работодавачот во замена за дневница за работа на празник на работникот да му даде слободен ден?

Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на...