fbpx

Дали на работникот во фирма каде за празници се работи за тој ден му следува еден слободен ден?

Ме интересира во фирма каде за празници се работи и нормално се плаќа работникот за тој ден (празник), а не како за празник дали на работникот му следува слободен ден? Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за труд