fbpx

Тагови

Таг: придонеси

kako da se izvrsi isplata na pridonesi po pravosilna izvrsna sudska presuda ako parite od rabotodavacot se naogaat na smetka kaj izvrsitel intro
Како да се изврши исплата на придонеси по правосилна извршна судска пресуда, ако парите од работодавачот се наоѓаат на сметка кај извршител?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права....

images prasaj Kade odat parite koi se plakaat kako pridones za vrabotuvanje intro
Каде одат парите кои се плаќаат како придонес за вработување?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali pri odlucuvanje po baranje za paricen nadomest vo AVRSM za zanaetcija ili individualen zemjodelec koi ne se obvrzani da plakaat pridonesi se zema predvid toj staz intro
Дали при одлучување по барање за паричен надомест во АВРСМ за занаетчија или индивидуален земјоделец кои не се обврзани да плаќаат придонеси се зема предвид тој стаж?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Kade da se obratam mi nemaat isplateno plati pridonesi i dve prosecni plati za smrt na roditel po proglasuvanje na tehnoloski visok Rabotam vo Bitola intro
Каде да се обратам ми немаат исплатено плати, придонеси и две просечни плати за смрт на родител по прогласување на технолошки вишок? Работам во Битола.

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali vraboten so dogovor na delo vo drzavna institucija moze da plaka pridonesi i vo privatna firma samoprasaj
Дали вработен со договор на дело во државна институција може да плаќа придонеси и во приватна фирма?

Одговара Олгица Танчева од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali rabotodavacite se oslobodeni od plakanje plati i pridonesi poradi pandemijata
Дали работодавачите се ослободени од плаќање плати и придонеси поради пандемијата?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

ako rabotodavacot go raskine dogovorot za vrabotuvanje pred istiot da istece dali treba na vraboteniot da mu isplati godisen odmor terenski dodatok hranarina dodatoci za prevoz i drugi nadomestoci
Ако работодавачот го раскине договорот за вработување пред истиот да истече дали треба на вработениот да му исплати годишен одмор, теренски додаток, хранарина, додатоци за превоз и други надоместоци?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali firmite se oslobodeni od plakanje plati i pridonesi poradi pandemijata
Дали фирмите се ослободени од плаќање плати и придонеси поради пандемијата?

Одговара Вилдан Дрпљанин од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali rabotodavacot ima obvrska da im isplati plati i pridonesi na licata koi se vo samoizolacija
Дали работодавачот има обврска да им исплати плати и придонеси на лицата кои се во самоизолација?

Одговара Ина Џугуманова од Хелсиншкиот комитет за човекови...