fbpx

Тагови

Таг: приватност

kade da se obratam ako nekoj gi zloupotrebi moite podatoci i na moe ime zeme brz kredit featured
Каде да се обратам ако некој ги злоупотреби моите податоци и на мое име земе брз кредит?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните податоци.  Заштитни мерки кои граѓаните...

images prasaj Kade da se reagira dokolku e povredena privatnosta na decata intro
Каде да се реагира доколку е повредена приватноста на децата?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Vo koi situacii moze da odbijam da gi dadam moite licni podatoci
Во кои ситуации може да одбијам да ги дадам моите лични податоци?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Dali moze da se sobiraat i obrabotuvaat moite licni podatoci bez moja dozvola
Дали може да се собираат и обработуваат моите лични податоци без моја дозвола?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Dali e bezbedno da se ostavaat licnite podatoci na firmite koi prodavaat onlajn
Дали е безбедно да се оставаат личните податоци на фирмите кои продаваат онлајн?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Kako moze da proveram dali moite podatoci se zloupotrebeni
Како може да проверам дали моите податоци се злоупотребени?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Dali e dozvoleno na intervju za rabota da me prasuvaat licni prasanja
Дали е дозволено на интервју за работа да ме прашуваат лични прашања?

Одговара Зоран Билбиловски, државен советник на Народниот...