fbpx

Тагови

Таг: рок

vo koj rok moze da se promeni proizvod koj ne e koristen featured
Во кој рок може да се промени производ кој не е користен?

Согласно член 10 од Законот за заштита на потрошувачите доколку купиме како потрошувачи одреден производ и...

K-15 - до кога треба да се исплати?
До кога треба да се исплати К-15?

Правото на К-15 е воспоставено со Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството,...

kolku vreme vazi polozeniot ispit za javen sluzbenik featured
Колку време важи положениот испит за јавен службеник?

Согласно член 41, став 6 од Законот за административни службеници, резултатот односно бројот на бодови од...

images prasaj Sto da napravam dokolku rabotodavacot ne me odjavi iako otkazot e navremeno najaven intro
Што да направам доколку работодавачот не ме одјави иако отказот е навремено најавен?

Одговара Ина Џугуманова од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Sto da napravam dokolku investitorot gi probie rokovite za izgradba
Што да направам доколку инвеститорот ги пробие роковите за изградба?

Одговара Јована Јовановска oд Хелсиншкиот комитет за човекови...