fbpx

Тагови

Таг: станари

sosedski nedorazbiranja za kolektivnoto domuvanje samoprasaj
Соседски недоразбирања за колективното домување

Една стара поговорка вели: Секој да си гледа во сопствениот двор! Но, проблем е кога дворот не е сопственост...

sto da napravam ako kukniot sovet ne prezema nisto za da se popravi krovot intro
Што да направам ако куќниот совет не презема ништо за да се поправи кровот?

 Покривот на зградата со години е оштетен и тече...

dali vo zgrada vo koja stanarite uste nemaat imotni listovi moze da se donese odluka na kuken sovet za izbor na upravitel intro
Дали во зграда во која станарите уште немаат имотни листови може да се донесе одлука на куќен совет за избор на управител?

 Одговора Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

ziveam vo zgrada so sest vlezovi po osum stanovi site vlezovi funkcioniraat osven mojot ne postoi ni upravitel ni zaednica na stanari sto treba da napravime intro
Живеам во зграда со шест влезови по осум станови. Сите влезови функционираат освен мојот. Не постои ни управител, ни заедница на станари. Што треба да направиме?

 Одговора Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

ziveam pod kirija i se rasipa hidroforot koj treba da plati za popravka jas ili sopstvenikot na stanot intro
Живеам под кирија и се расипа хидрофорот. Кој треба да плати за поправка јас или сопственикот на станот?

 Одговара Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

sopstvenik sum na tri stanovi vo istata zgrada featured
Сопственик сум на три станови во истата зграда. Дали трошоците за куќен совет се плаќаат по сопственик или по број на станови?

Одговараат од Регулаторната комисија за...

kade mozham da podnesam zhalba protiv upravitel na kukje sovet feat
Каде да може да поднесам жалба против управител на куќен совет?

Цело време добиваме различни пресметки за одржување. Eдна пресметка е за 52 стана, друга за 50, трета за 51 стана...

kako da se spravime so stanari koi ne plakaat za odrzuvanje a ziveat vo stan na pocinat rodnina featured
Како да се справиме со станари кои не плаќаат за одржување, а живеат во стан на починат роднина?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj dali bez soglasnost na stanarite moze da se izdava prostor od zgradata kako i del od terasite i plocnikot na ugostitelski objekt intro
Дали без согласност на станарите може да се издава простор од зградата, како и дел од терасите и плочникот на угостителски објекти?

Одговара Зоран Павловски од Регулаторната комисија за...