Тагови

Таг: станбени згради

Дали Регулаторната комисија за домување врши контрола врз компаниите на кои им е издадена лиценца за домување за начинот на работење и утврдување на цените за наплата?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

Уплатив за стан во нова зграда, но се одложува вселувањето. Инвеститорот не го почитуваат рокот, а јас сум сѐ уште под кирија. Што можам да преземам во оваа ситуација?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

Како да го решам проблемот со климата на соседот од која водата постојано тече во мојот дел?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

Дали кутиите за рециклирање поставени во заедничките простории од зградата кои немаат проветрување го загрозуваат здравјето на станарите?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...

Дали тие што живеат на приземје треба да им ги чистат ѓубрињата на другите? Реагиравме до Куќен совет кој што ништо не превзема. Каде во општина Центар може да се реагира?

Одговара Емил Лазаревски од Општина...