fbpx

Тагови

Таг: стечај

images prasaj Ako firmata e pod stecaj i e izbrisana od Centralen registar kade da se obratime za neisplateni plati intro
Ако фирмата e под стечај и е избришана од Централен регистар каде да се обратиме за неисплатени плати?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

images doznaj Izvrsiteli Dali moze firma sto e pod stecaj da pobaruva dolg preku izvrsitel intro
Извршители: Дали може фирма што е под стечај да побарува долг преку извршител?

Во нашето народно-стопанско творештво, постои уште една Баба Рога - стечајниот управник. Нашата публика ја...

images prasaj Dali e izglasan zakonot za stecajci
Дали е изгласан законот за стечајци?

Одговара Олгица Танчева од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Kade da se obratam za rasipan aparat pod garancija koga firmata od kade sto go kupiv e vo stecaj
Каде да се обратам за расипан апарат под гаранција кога фирмата од каде што го купив е во стечај?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

images intro Dali na rabotnikot mu sleduva otpremnina koga odi vo penzija ako firma e vo stecaj
Дали на работникот му следува отпремнина кога оди во пензија ако фирма е во стечај?

Дали на работникот му следува отпремнина кога оди во пензија ако фирма е во стечај, но...

Дали може фирма што е под стечај да побарува долг преку извршител?

Дали може фирма што е под стечај да побарува долг преку извршител? Одговара Елена...

Дали е законски да се прекине надоместокот за породилно боледување ако во меѓувреме фирмата отиде во стечај?

Во работен однос бев 5 години, се породив во месец август и примав надокнада до ноември. Потоа надоместокот...