fbpx

Тагови

Таг: странство

kako se naplatuva alimentacija ako roditelot e vo stranstvo i tamu raboti featured
Како се наплатува алиментација ако родителот е во странство и таму работи?

Алиментацијата е врзана со судска постапка при бракоразводна постапка  судот определува колкава е висината...

images prasaj Dali za patuvanje vo stranstvo na sedumgodisno dete e potrebna soglasnost i od dvajcata roditeli intro
Дали за патување во странство на седумгодишно дете е потребна согласност и од двајцата родители?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

images prasaj Dali stazot steknat vo druga zemja avtomatski se vnesuva ili treba da se dostavi nekakva dokumentacija
Дали стажот стекнат во друга земја автоматски се внесува или треба да се достави некаква документација?

Одговара Мартин Сопронов од Институтот за човекови...

images prasaj Dali treba da platam danok na parite od stranstvo sto mi gi isprakaat rodnini
Дали треба да платам данок на парите од странство што ми ги испраќаат роднини?

Одговара Мухедин Авдиќ од Управата за јавни...

images prasaj Dali e dozvoleno da se vozi avtomobil so stranski tablicki koj pripaga na stranski drzavjanin so polnomostvo
Дали е дозволено да се вози автомобил со странски таблички кој припаѓа на странски државјанин?

Одговара Тони Ангеловски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali podlezam na plakanje personalen danok na dohod dokolku ziveam i rabotam vo stranstvo
Дали подлежам на плаќање персонален данок на доход доколку живеам и работам во странство, а имам живеалиште (важечка лична карта) во Македонија?

Одговара Мухедин Авдиќ, раководител на сектор за даноци во Управата за јавни...

Дали општината има право да ни наплаќа двоен износ на данок за една единица имот ако повремено живееме во странство?

Дали општината има право да ни наплаќа двоен износ на данок за една единица имот ако...