fbpx

Дали општината има право да ни наплаќа двоен износ на данок за една единица имот ако повремено живееме во странство?

Дали општината има право да ни наплаќа двоен износ на данок за една единица имот ако повремено живееме во странство?

Многу лица кои повремено живееме во странство, а имаме само една единица имот и една македонска лична карта на таа адреса, Општина Битола ни наплаќа двоен износ данок на имот. Дали е тоа легално и дали би можел да ги тужам во Стразбур за дискриминација? Одговара Оливер Митев од Центарот за правни истражувања и анализи.