fbpx

Тагови

Таг: суд

images prasaj Sto se slucuva ako upravitelot na zgradata ne pocituva sudska odluka intro
Што се случува ако управителот на зградата не почитува судска одлука?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Koj sud gi raboti predmetite za ostavinska postapka intro
Кој суд ги работи предметите за оставинска постапка?

Одговара Бојана Божиновска Силјановска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali vo policija moze da mi ja odzemat vozackata za dva pati podolg period od toa sto dosudi sudot intro
Дали во полиција може да ми ја одземат возачката за два пати подолг период од тоа што досуди судот?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali e mozno lice so zivealiste vo eden grad da prijavuva sudski sporovi vo drug grad intro
Дали е можно лице со живеалиште во еден град да пријавува судски спорови во друг град?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali spored Zakonot za domuvanje se garantira deka sudot ke donese odluka za popravanje na krovot ako sopstvenicite ne moze da se dogovorat intro
Дали според Законот за домување се гарантира дека судот ќе донесе одлука за поправање на кровот, ако сопствениците не може да се договорат?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali korisnicite na socijalna pomos ako dobijat paricno obestetuvanje vo sudska postapka bi go izgubile pravoto na socijalnata pomos intro
Дали корисниците на социјална помош ако добијат парично обесштетување во судска постапка би го изгубиле правото на социјалната помош?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална...

images prasaj Kade mozam da prijavam korumpiran sudija
Каде можам да пријавам корумпиран судија?

Одговара Мартин Сопранов од Институтот за човекови...

Дали Уставниот суд ја укина одредбата за правото на работа до 67 години?

Дали Уставниот суд ја укина одредбата за правото на работа до 67 години?Одговара...

Дали скриншот сликички и постови од социјалните мрежи можат да служат како докази во судски постапки?

Може ли скриншот да послужи како доказ на суд доколку некој јавно на Фејсбук група прозвал...